15. maj 2019 | Asger Thieden, medlem af Alternativets Unge
Derfor skal du læse med:
Alternativet har sluttet sig sammen med andre partier i Europa og fører en fælles valgkamp. Det kræver nemlig et tættere samarbejde end i dag, hvis EU skal på ret kurs, mener et medlem af Alternativets Unge.
Tidligere EU- og udenrigsordfører for Alternativets Unge. I dag menigt medlem af ungdomspartiet.
Alternativet vil have et forandret EU, der kæmper for grøn omstillingAt samfundet bliver ændret, så vi ikke bruger flere ressourcer, end der er, og at vi baserer vores vækst og økonomi på vedvarende energi frem for eksempelvis kul og olie., reducering af ulighed og flere sociale rettigheder. Det kan vi ikke gøre alene.
Derfor fører vi kampagne i samarbejde med European Spring, der er den første sammenslutning af partier og politiske bevægelser på tværs af Europa.
Det betyder, at alle, der er en del af European Spring, går til valg på det samme.
Vi vil have en new deal – nye kort på hånden – til EU.
Vores mål, deepen solidarity og green prosperity, kan måske lyde lidt vage, men bag dem ligger 20 konkrete forslag, som skal få EU på ret kurs.
Ifølge World Economic Forum, der er en organisation, hvor verdens ledere diskuterer økonomiske og politiske spørgsmål, er klimakrisen det største problem, vi står over for.
Det kræver et meget tættere samarbejde i EU, hvis vi skal indføre en new deal og give EU nye kort på hånden.
Det samarbejde kommer ikke med det samme. Men vi tror på, at et parti, der arbejder på tværs af europæiske lande, er et godt første skridt til et bæredygtigt Europa.
Sammen med European Spring håber vi, at samarbejdet i EU om ti år har mere fokus på borgerne.
Vi ønsker, at Europa-ParlamentetEuropa-Parlamentet er der, hvor der sidder folkevalgte politikere i EU. Politikernes opgave er blandt andet at videreudvikle og godkende lovforslag. Danmark har 13 af de i alt 751 EU-parlamentarikere. De bliver valgt for fem år ad gangen., hvor de folkevalgte sidder, frit skal kunne skrive lovforslag.
I dag kan de kun arbejde med forslag fra EU-KommissionenKommissionen har til opgave at komme med forslag til nye EU-love. Men den er afhængig af Europa-Parlamentet, hvor der sidder folkevalgte politikere, og medlemslandenes regeringer, hvis lovene skal blive til virkelighed. Kommissionen skal også holde øje med, om EU-landene overholder de regler, der allerede findes…..
Og det er én af grundene til, at samarbejdet ikke er effektivt nok.
Hvis de folkevalgte fik mere magt og kunne stille lovforslag selv, ville EU blive bedre til at handle på langt flere områder, end de er i dag.
Hvert femte år er der valg til Europa-ParlamentetEuropa-Parlamentet er der, hvor der sidder folkevalgte politikere i EU. Politikernes opgave er blandt andet at videreudvikle og godkende lovforslag. Danmark har 13 af de i alt 751 EU-parlamentarikere. De bliver valgt for fem år ad gangen.. Denne gang er det fra 23.-26. maj 2019 – men i Danmark kan vi kun stemme søndag 26. maj.
Denne gang skal 751 pladser besættes i Parlamentet. Medmindre Storbritannien forlader EU inden. 13 af dem går til danske politikere. Igen – medmindre Storbritannien forlader EU inden. Så skal der vælges 14 danskere ind i Parlamentet.
Ris, ros, spørgsmål eller gode idéer – alt er velkommen! Hvis du ønsker at skrive et debatindlæg til Spektrum eller bidrage med en anden form for indlæg til vores site, inklusiv video, kontakt os. Vi hjælper med at redigere indlægget eller videoproduktionen inden det publiceres online.
Læs vores privatlivspolitik inden, du accepterer den i kontaktformularen.