Widad om medier
Foto: Ritzau Scanpix

DEBAT

15-årig: Unge følger ikke
nok med i medierne

4. november 2019  |  WIDAD ABDULLAH, 15 ÅR, 9. KLASSE

Derfor skal du læse med:

Har vi unge glemt, at vi er de næste, som skal tage beslutninger i vores samfund? Hvis vi skal det, er vi nødt til at følge mere med i nyhederne og interessere os for flere emner end bare klima. Det mener 15-årige Widad Abdullah. 

Widad Abdullah

Widad Abdullah

Jeg er 15 år gammen og går i 9. klasse på Østre Farimagsgade Skole i København.
Jeg arbejder som svømmeinstruktør, går til koreansk og så går jeg til karate to gange om ugen, hvor jeg også underviser ungeholdet.

Jeg følger meget med i medierne og i nyhederne. Jeg ser tv-avisen, følger med i debatten og læser seneste nyt på de forskellige mediers hjemmesider. På den måde finder jeg ud af, hvad der foregår i det land, jeg lever i.

Men er der nok unge, som gør det? Efter min mening, nej.

I min egen vennekreds er der ikke særlig mange, som følger med i medierne. Selvfølgelig er der fag som samfundsfag, som trækker os unge med ind i politik og samfund. Men man kan også selv gøre en indsats for, at man får en interesse for nyhederne.

der findes jo nyheder på instagram

Unge bruger i forvejen meget tid på de sociale medier – for meget tid, synes jeg. Men når nu man i forvejen er på Instagram eller Facebook, kunne man jo bruge tiden på at tjekke de medier, som er tilstede på sociale medier, og som faktisk viser nyheder – fx Spektrum på Instagram.

Hvis flere unge fulgte med i nyhederne af egen fri vilje, så ville det måske være mere populært at melde sig ind i et ungdomsparti. Flere ville deltage i debatter – og det ville igen inspirere endnu flere unge til at stå frem med deres holdninger. På den måde ville der være flere, som forstod, hvordan vores samfund hænger sammen.

Kan man gå ud om fredagen og samtidig interessere
sig for politik?

Min interesse for nyhederne kom lidt af sig selv. Jeg begyndte at interessere mig for, hvordan andre mennesker synes, man kan forbedre samfundet i Danmark.

Jeg var i tvivl, om min interesse for nyhederne betød, at jeg blev for hurtigt voksen. For kan jeg stadigvæk bruge utallige timer på sociale medier og gå ud med vennerne om fredagen, når nu jeg også interesserer mig for samfundet og for de voksnes politiske snak? I mine øjne er der plads til begge dele.

Jeg synes bare, det er fedt, at unge deltager i debatter, demonstrationer og alle mulige andre politiske aktiviteter, hvis de er politisk interesserede. Det er en måde at få de voksne til at lytte til os unge.

FAKTA: Unge får nyheder på sociale medier

  • 63 % unge danskere mellem 15 og 24 år får dagligt eller næsten dagligt nyheder via sociale medier.

  • Det gælder for 39 % af de danskere, som er 65+ år.

  • Kilde: DR Medieudvikling 2018.

samfundet handler om mere end klima

For tiden er det klimaet, der fylder hos unge. Flere tusind unge danskere deltager i klimastrejkerne i Danmark. Men samfundet handler jo om mere end bare klima. Så jeg synes, det er vigtigt, at vi også følger med i andre politiske emner.

Vi er trods alt den næste generation, som skal bestemme, hvordan vores samfund skal se ud i fremtiden. Når vi når så langt.

Ris, ros, spørgsmål eller gode idéer – alt er velkommen! Hvis du ønsker at skrive et debatindlæg til Spektrum eller bidrage med en anden form for indlæg til vores site, inklusiv video, kontakt os. Vi hjælper med at redigere indlægget eller videoproduktionen inden det publiceres online.

Læs vores privatlivspolitik inden, du accepterer den i kontaktformularen.