Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

DEBAT

Radikal Ungdom: Dansk Folkepartis politik skader integrationen

21. februar |  Magnus Sæbye og Lasse Jarbøl, medlemmer af Radikal Ungdom

Derfor skal du læse med:

Det er ikke integration men derimod åbenlys eksklusion, som aldrig havde været på tale for bare 20 år siden. Det skriver to debattører fra Radikal Ungdom om Dansk Folkepartis integrationspolitik.

Magnus Sæbye

Magnus Sæbye

Som 11-årig meldte jeg mig ind i Radikale Venstre og Radikal Ungdom. De seneste fem år af mit liv har jeg kæmpet for et grønnere, friere og stærkere Danmark.

Nu begynder jeg at skrive her på Spektrum, fordi vi skal sætte debatter i søen. Også hos os i ungdommen.

Så læs med. Bliv provokeret. Vær selv med i debatten og tag del i vores demokratis fremtid.

Integrationspolitik handler ikke længere om, hvordan vi skaber den bedste integration, som fungerer for flest mulige nydanskere.

Nej, integrationspolitik er i Danmark af det 21. århundrede blevet en arena, hvor Dansk Folkeparti kaster med mudder, skubber grænser for fremmedhad og bryder grænser for det enkeltes individs frihed.

Integrationspolitik handler i dag om burkaer, håndtryk og smykker.

Men skulle vi ikke hellere bruge tid på at løse virkelighedens problemer og føre en reel integrationspolitik i stedet for at bruge tid på symbolpolitik, som ingen gang på jorden har?

Lasse Jarbøl

Lasse Jarbøl

Jeg er medlem af Radikal Ungdom og Radikale Venstre, så vi igen kan få fokus på at sikre en god, grøn og åben fremtid for det Danmark jeg elsker.

Jeg skriver her på Spektrum, fordi det er vigtigt at skabe debat i ungdommen.

Om man bliver provokeret eller engageret, så læs med og deltag i debatten. Det er det bedste for vores demokrati. Det er det bedste for Danmark.

Vi Radikale har reelle løsninger 

Vi, som radikale, bliver ofte skudt i skoene, at det er vores ansvar, at vi i Danmark har de integrationsproblemer, som vi unægteligt har.

At det er os radikale, som har skabt disse integrationsproblemer.

Men sandheden er jo den, at vi fra radikalt hold faktisk har løsninger på vores fælles integrationsproblemer. Vi har reelle løsninger.

Vi som parti står jo for en politik, der gør noget ved de problemer, som vi helt normale danskere møder i vores hverdag.

For der er behov for reelle løsninger på virkelighedens problemer i integrationssektoren.

Smykkeloven

  • Smykkeloven fra 2016 gjorde det muligt at beslaglægge værdigenstande fra flygtninge for at betale for deres kost og logi i Danmark.

  • Loven er kun brugt 10 gange.
  • Kilde: TV2.dk, 

DF skaber problemerne 

Sandheden er jo også den, at det er Dansk Folkeparti, der har styret dansk politik siden 2000.

DF har siden årtusindeskiftet fået alt, hvad de har peget på, og det er dem, der har lagt linjen i dansk integrationspolitik.

Det er deres politik, eller nærmere mangel på samme, der har skabt utroligt mange af de problemer, der i dag findes i den proces, der er fra, at flygtninge kommer til Danmark, til at disse flygtninge er en aktiv og integreret del af vores alles samfund. 

Burkaloven

 
  • Burkaloven gjorde det i 2018 ulovligt at bære maskering i Danmark – som eksempelvis den muslimske klædedragt burkaen.
  • Kilde: TV2

Politikken er udansk og ekskluderende

Burkaforbud er ikke integrationsfremmende, smykkelovgivning er ikke integrationsfremmende og håndtryk som tvangsdisciplin er ikke integrationsfremmende. 

Det skader jo integrationen. Helt åbenlyst. Det er ikke integration, men derimod åbenlys eksklusion, som aldrig havde været på tale for bare 20 år siden. Lovgivning som disse er udanske i sin grundvold. 

hÅNDTRYKSLOVEN

 
  • Håndtryksloven gjorde det i 2018 lovpligtigt, at udlændinge skal skal give hånden til en officiel person, når man modtager sit danske statsborgerskab. 
  • Kilde: TV2

Lad os løse problemer, som faktisk findes

Så lad os vende ryggen til DFs politik og gøre os fri af den. Lad os i fællesskab finde løsninger på virkelighedens problemer. 

Vi skal gøre en forskel i danskeres hverdag. Vi skal for fremtiden løse problemer, som faktisk findes – ikke opfinde problemer, som slet ikke eksisterer. 

Ris, ros, spørgsmål eller gode idéer – alt er velkommen! Hvis du ønsker at skrive et debatindlæg til Spektrum eller bidrage med en anden form for indlæg til vores site, inklusiv video, kontakt os. Vi hjælper med at redigere indlægget eller videoproduktionen inden det publiceres online.

Læs vores privatlivspolitik inden, du accepterer den i kontaktformularen.