Foto: Martin Sylvest, Mads Claus Rasmussen og Ólafur Steinar Gestsson

DEBAT

Regeringen mangler empati, når Mint, Kataryna og Poy ikke må blive i Danmark

12. november 2018  |  Magnus Månsson Sæbye, 16 år og medlem af Radikal Ungdom

Derfor skal du læse med:

Det er os, danskere, som skal leve med konsekvenser af regeringens inhumane, arrogante og virkelighedsfjerne politik på familiesammenføringsområdet, mener 16-årige Magnus Månsson Sæbye, der er medlem af Radikal Ungdom.

Magnus Månsson Sæbye

Magnus Månsson Sæbye

Som 11-årig meldte jeg mig ind i Radikale Venstre og Radikal Ungdom. De seneste fem år af mit liv har jeg kæmpet for et grønnere, friere og stærkere Danmark.

Nu begynder jeg at skrive her på Spektrum, fordi vi skal sætte debatter i søen. Også hos os i ungdommen.

Så læs med. Bliv provokeret. Vær selv med i debatten og tag del i vores demokratis fremtid.

Har Inger Støjberg, Pernille Vermund og Mette Frederiksen overhovedet forsøgt, at forstå hvor mange hjerter der knuses, og hvilken smerte deres smålighed over for danske statsborgere og deres udenlandske ægtefæller forvolder?

Det tror jeg næppe.

For hvorfor skal noget så meningsløst hænde, at helt almindelige børn, som MintKataryna og Poy skal smides ud af Danmark og væk fra deres familie og venner?

Sandheden er jo den, at vi er rige i Danmark, og at kærligheden ingen landegrænser kender.

En anden sandhed er også, at flertallet af det danske Folketing dikterer, hvordan danske borgere skal gifte sig. Og det, mine damer og herrer, er ikke kun uretfærdigt, nej, det er decideret fascistoidt.

FAKTA: Sagen om Mint

  • Atcharapan “Mint” Yaungyai er en 13 år gammel pige fra Thailand.
  • Hun kom til Danmark, efter at hendes mor var blevet gift med en dansk mand. Moren boede dog i Danmark i noget tid, før Mint kom hertil.

  • På et år lærte Mint dansk og fik venner i sin folkeskoleklasse.

  • Men nu er hun blevet sendt tilbage til Thailand. Hun kan nemlig ikke få lov at blive i Danmark – en opholdstilladelse – fordi hun ikke er “integrerbar”.

  • Reglerne er nemlig sådan, at børn over otte skal vurderes af Udlændingestyrelsen for at fastslå, om de kan tilpasse sig det danske samfund.

  • Noget af det, som styrelsen kigger på, er barnets alder. Hvor længe har det boet i et andet land? Jo længere tid, jo sværere.

  • Og så kigger styrelsen også på, hvor længe barnet har været adskilt fra sine forældre. Jo længere tid, jo sværere.

  • Det tæller ofte ikke med, at barnet kan tale dansk.

  • Mange har kritiseret, at reglerne rammer de forkerte, når en pige som Mint – eller Kataryna og Poy – ikke må få lov at bo i Danmark.

Kilde: BT

Regeringen mangler empati

Om ens ægtefælle er født i Tønder eller Tunesien, så er ægteskabet og familien en institution, som der må værnes om, og jeg som liberal kæmper for.

Når regeringen sender Mint, Kataryna og Poy ned i gaten i Københavns Lufthavn og ud over Danmarks grænser, så krydser regeringen større grænser, end de udviste børn rejser over. 

Den ulykke og smerte, regeringen sender danske familier igennem, er så uendelig, at skulle skilles for sin kære på så brutal og uretfærdig vis. Det er så forkert, at regeringen behandler danskere sådan. Ingen burde behandles sådan.

Regeringens politik er et udtryk for regeringens manglende empati og medmenneskelighed. Flertallets familiesammenføringspolitik er et svigt af os danskere, vores retssikkerhed, og ret til at føle sig tryg i eget land og hjem.

Det er skammeligt.

Politikken, som regeringen fører, er udansk og skal høre op.

Ris, ros, spørgsmål eller gode idéer – alt er velkommen! Hvis du ønsker at skrive et debatindlæg til Spektrum eller bidrage med en anden form for indlæg til vores site, inklusiv video, kontakt os. Vi hjælper med at redigere indlægget eller videoproduktionen inden det publiceres online.

Læs vores privatlivspolitik inden, du accepterer den i kontaktformularen.