DEBAT

Ung SF'er på vej i EU-Parlamentet: "Vi er en generation, der ikke vil acceptere, at ungdommen og fællesskabet bliver tabt på gulvet"

15. maj 2019  |  Kira Marie Peter-Hansen, 21 år, kandidat til Europa-Parlamentet for SF

Derfor skal du læse med:

“Hele vores liv er vi blevet fortalt, at de unge skal løse klimakrisen. En krise, de ældre generationer har kendt længe, men som er overladt til os. I SF Ungdom vil vi tage ansvar for vores fremtid, vores klode og for hinanden,” skriver denne debattør.

Kira Marie Peter-Hansen

Kira Marie Peter-Hansen

21 år gammel, kandidat til Europa-Parlamentet for SF og medlem af SF Ungdom.

I SF Ungdom drømmer vi om en verden uden krig og fattigdom, hvor vi tager klimakrisen seriøst og vælger fællesskabet til.

Derfor kæmper vi for et Europa, der sætter mennesker i centrum og tager ansvar. Det gælder både hjælp til verdens flygtninge, vores klima- og miljøpolitik og menneskers rettigheder og muligheder. 

Vi står over for en usikker fremtid, hvor populisme, klimaforandringer og voksende ulighed kun er nogle af de problemer, politikerne ikke har løst.

Højrefløjen smækker døren i for mennesker på flugt, kloden brænder, og forskellen mellem rig og fattig bliver større. 

Den udvikling vil vi vende. Og vi vil gerne have dig med. 

Vi vil tage ansvar for vores fremtid

De vigtigste kampe for EU er at løse klimakrisen, hjælpe mennesker på flugt og få et solidarisk og demokratisk Europa med frihed og lige muligheder.

Hele vores liv er vi blevet fortalt, at de unge skal løse klimakrisen. En krise, de ældre generationer har kendt længe, men som er overladt til os.

I SF Ungdom vil vi tage ansvar for vores fremtid, vores klode og for hinanden.

Vi er ikke tilfredse med uambitiøse målsætninger og tomme løfter. Klimaforandringerne kalder på handling. 

Vi har brug for unge, der bygger broer

Ofte bliver ungdommen i Europa glemt.

Det er blevet sværere at få en uddannelse, gode arbejdsforhold og en ordentlig løn. Samtidig skal vi unge hele tiden løbe stærkere, og flere bliver stressede.

Vi har et fælles ansvar for hinanden, vores muligheder og rettigheder på tværs af Europa. Vi er en generation, der ikke vil acceptere, at ungdommen og fællesskabet bliver tabt på gulvet. 

Derfor er det afgørende, at unge står sammen og går forrest i kampen for forandring.

Europa har brug for en ungdom, der tror på fællesskabet, solidariteten og internationalt samarbejde.

Vi har brug for unge, der bygger broer i stedet for mure, og som kæmper for en bedre verden. 

  • Hvert femte år er der valg til Europa-Parlamentet. Denne gang er det fra 23.-26. maj 2019 – men i Danmark kan vi kun stemme søndag 26. maj.

  • Denne gang skal 751 pladser besættes i Parlamentet. Medmindre Storbritannien forlader EU inden. 13 af dem går til danske politikere. Igen – medmindre Storbritannien forlader EU inden. Så skal der vælges 14 danskere ind i Parlamentet.

  • I Danmark kan man stemme, hvis man er fyldt 18 år og er statsborger i et EU-land.
              Kilde: Folketingets EU-oplysning.

Alle bør have lige muligheder

Om ti år håber vi, at vi har løst klimakrisen, har fået en solidarisk flygtningepolitik og stoppet den stigende ulighed.

Alle bør have frihed og lige muligheder – uanset hvor man kommer fra.  

Bliv lynhurtigt klogere på EU lige her

Ris, ros, spørgsmål eller gode idéer – alt er velkommen! Hvis du ønsker at skrive et debatindlæg til Spektrum eller bidrage med en anden form for indlæg til vores site, inklusiv video, kontakt os. Vi hjælper med at redigere indlægget eller videoproduktionen inden det publiceres online.

Læs vores privatlivspolitik inden, du accepterer den i kontaktformularen.