DEBAT

Venstres Ungdom: Vi skal beholde uddannelsesloftet

Uddanneleskarantæne_Artboard 1
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

16. januar 2018  |  Sarah Sand Nielsen, 20 år og medlem af Venstres Ungdom

Derfor skal du læse med:

Skal man have lov til at tage mere end én uddannelse på statens regning? Nej, mener Sarah Sand Nielsen fra Venstres Ungdom. 

Sarah Sand Nielsen

Sarah Sand Nielsen

Jeg er 20 år gammel.

Til daglig læser jeg jura på Syddansk Universitet og bruger en masse tid i Venstres Ungdom.

Jeg har været medlem af VU i to år, og jeg har en kæmpe forkærlighed for frihed til forskellighed.

Når debatterne til Skolevalget 2019 om lidt så småt går i gang, og mærkesagen ”afskaf uddannelsesloftet” ryger på banen, bliver det et nej tak fra Venstres Ungdom. 

I VU mener vi nemlig, at det er et udtryk for åbenlys mangel på respekt for vores skattefinansierede velfærdsstat, når venstrefløjen anfører, at uddannelsesloftet skal fjernes. 

Vi mener, at det er åbenlyst forkælet ikke at stille sig tilfreds med én skattebetalt uddannelse, som man desuden får penge af staten til at gennemføre. 

Og vi mener ikke, at det kan retfærdiggøres at bede sygeplejersken og kasseassistenten om at arbejde under et af verdens højeste skattetryk, for at bruge pengene på, at den kreative klasse kan leve som evighedsstudenter. 

elever fra 8., 9. og 10.klasse skal snart stemme til skolevalget

  • Til skolevalget skal elever fra 8., 9. og 10.klasse stemme på et af de politiske partier, som stiller op til Folketingsvalget.

  • Skolevalget varer tre uger i januar. Her skal eleverne lave kampagner og debattere politiske spørgsmål. Der er afstemning den 31. januar.

  • 769 skoler er tilmeldt. Der er derfor 78.502 stemmeberettigede elever.

  • Skolevalget blev afholdt første gang i 2015. Siden et det blevet holdt hvert andet år.

  • Ved de to foregående skolevalg, er blå blok (Venstre, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti) løbet med sejren.

    Kilde: DR Nyheder

Ris, ros, spørgsmål eller gode idéer – alt er velkommen! Hvis du ønsker at skrive et debatindlæg til Spektrum eller bidrage med en anden form for indlæg til vores site, inklusiv video, kontakt os. Vi hjælper med at redigere indlægget eller videoproduktionen inden det publiceres online.

Læs vores privatlivspolitik inden, du accepterer den i kontaktformularen.