24. maj 2019 | Maja Hagedorn Hansen
Derfor skal du se med:
Lou Pilgaard Lindenblatt er 17 år, non-binær og biseksuel. Han er blevet kaldt alt fra “klamme kælling” til “svans” og ønsker bedre rettigheder for LGBT-folk i Europa. Men han tvivler på, om EU kan skabe det resultat.
EU har ikke ret til at lave love, som tvinger medlemmerne til at tillade ægteskab mellem homoseksuelle.
Derfor er det op til hvert enkelt EU-land at beslutte, om det skal være lovligt.
Dog skal et land som eksempelvis Polen, der ikke tillader homoægteskaber, acceptere det, hvis gifte, homoseksuelle EU-borgere flytter til landet.
Lidt over halvdelen af de 28 medlemslande har i dag gjort det muligt for homoseksuelle at blive gift.
Og man diskuterer, om der i højere grad skal være lige rettigheder for LGBT-folk i Europa.
Det er dog ikke noget, som Europa-ParlamentetEuropa-Parlamentet er der, hvor der sidder folkevalgte politikere i EU. Politikernes opgave er blandt andet at videreudvikle og godkende lovforslag. Danmark har 13 af de i alt 751 EU-parlamentarikere. De bliver valgt for fem år ad gangen. kan beslutte.
Men politikerne i Parlamentet kan komme med en opfordring til EU-landene.
Hvert femte år er der valg til Europa-ParlamentetEuropa-Parlamentet er der, hvor der sidder folkevalgte politikere i EU. Politikernes opgave er blandt andet at videreudvikle og godkende lovforslag. Danmark har 13 af de i alt 751 EU-parlamentarikere. De bliver valgt for fem år ad gangen.. Denne gang er det fra 23.-26. maj 2019 – men i Danmark kan vi kun stemme søndag 26. maj.
Denne gang skal 751 pladser besættes i Parlamentet. Medmindre Storbritannien forlader EU inden. 13 af dem går til danske politikere. Igen – medmindre Storbritannien forlader EU inden. Så skal der vælges 14 danskere ind i Parlamentet.