VIDEO

Margrethe Vestager er ny næstformand for eu-kommissionen. lær hende bedre at kende

10. september 2019  |  Line Rønn Tofte og Caroline Tranberg

Derfor skal du se med:

EU har fordelt sine topposter, og danske Margrethe Vestager skal stå i spidsen for det digitale område i Europa. Hendes stilling som næstformand i Europa-Kommissionen er den højeste stilling i EU, en dansker har siddet i. Men hvem er personen Margrethe? Det kan du blive klogere på i vores blå bog-video med hende: 

  • Vestager bliver en af i alt otto nye næstformand i Europa-Kommissionen, der alle har deres ansvarsområder. Vestager får ansvaret for det digitale område. Tre af de otte næstformænd for også en titel som ledende næstformænd. En af dem er Vestager 💪

  • Overordnet set indebærer jobbet, at Vestager skal sikre, at Europa er gearet til den digitale konstante udvikling. Fx ved at bruge kunstig intelligens, big data og sørge for ordentlig cybersikkerhed. 

  • Samtidig fortsætter Vestager som Konkurrencekommmissær. En stilling hun har haft de sidste fem år. 

  • Vestager og de andre nye kommissærer kan ikke starte deres job med det samme. Først skal de nemlig igennem en høring i Europa-Parlamentet, hvor de skal endeligt godkendes. Det svarer rimelig meget til en god omgang roasting – og det er normalt, at nogle kommissærer bliver skiftet ud undervejs. Efter planen starter det nye hold den 1. november. 

  • Du kan læse mere om, hvordan Kommissionen bliver dannet HER

Kilde: Europa-Kommissionen

Mere Om EU