5. april 2019 | Maja Hagedorn Hansen
På stemmesedlen: Å.
Gruppe i Europa-ParlamentetEuropa-Parlamentet er der, hvor der sidder folkevalgte politikere i EU. Politikernes opgave er blandt andet at videreudvikle og godkende lovforslag. Danmark har 13 af de i alt 751 EU-parlamentarikere. De bliver valgt for fem år ad gangen.: Alternativet sidder ikke i Europa-Parlamentet. Hvis partiet bliver valgt ind, vil det i første omgang forsøge at danne en ny gruppe med udgangspunkt i den nye bevægelse European Spring.
Resultatet ved seneste valg: Alternativet var ikke på stemmesedlen i 2014.
Alternativet går til valg med et “fælleseuropæisk valgprogram” sammen med partier fra andre lande i Europa.
Her er nogle af partiets – og European Springs – mærkesager:
Han sidder i dag i Folketinget for Alternativet og er partiets EU-ordfører.
Hvert femte år er der valg til Europa-ParlamentetEuropa-Parlamentet er der, hvor der sidder folkevalgte politikere i EU. Politikernes opgave er blandt andet at videreudvikle og godkende lovforslag. Danmark har 13 af de i alt 751 EU-parlamentarikere. De bliver valgt for fem år ad gangen.. Denne gang er det fra 23.-26. maj 2019 – men i Danmark kan vi kun stemme søndag 26. maj.
Denne gang skal 751 pladser besættes i Parlamentet. Medmindre Storbritannien forlader EU inden. 13 af dem går til danske politikere. Igen – medmindre Storbritannien forlader EU inden. Så skal der vælges 14 danskere ind i Parlamentet.
I Danmark kan man stemme, hvis man er fyldt 18 år og er statsborger i et EU-land.