5. april 2019 | Maja Hagedorn Hansen
På stemmesedlen: C.
Gruppe i Europa-ParlamentetEuropa-Parlamentet er der, hvor der sidder folkevalgte politikere i EU. Politikernes opgave er blandt andet at videreudvikle og godkende lovforslag. Danmark har 13 af de i alt 751 EU-parlamentarikere. De bliver valgt for fem år ad gangen.: EPPEPP eller Det Europæiske Folkeparti er den største gruppe i Europa-Parlamentet. Det er konservative og eller kristendemokratiske partier, der sidder i den. Fra Danmark er det Det Konservative Folkeparti..
Resultatet ved seneste valg: Partiet har ét medlem af Europa-Parlamentet.
Det Konservative Folkeparti mener, at det er bedst for Danmark er være en del af og have indflydelse på et europæisk samarbejde.
Derfor vil partiet blandt andet afskaffe forsvarsforbeholdet, som er et af Danmarks fire EU-forbeholdSiden 1993 har vi haft fire forbehold. De betyder, at der er nogle områder, hvor EU ikke har indflydelse på dansk lov. Forbeholdene er: • Euroforbeholdet. Vi er ikke tvunget til at få euroen, men vores krones kurs følger euroens. Og vi kan ikke få bøder eller blive straffet, hvis vi har underskud på vores budget.• Retsforbeholdet. Som udgangspunkt er vi ikke med i EU-samarbejdet om grænsekontrol, politi og udlændingepolitik, når EU’s regler påvirker os direkte.• Forsvarsforbeholdet. EU har ikke en hær, men EU-landene kan beslutte at samarbejde om en fælles EU-mission. Det er dog uden Danmark. Vi er nemlig ikke en del af EU’s militære operationer – hverken med soldater, våben/andet isenkram eller penge. • Forbeholdet mod unionsborgerskab. Den er dog ligegyldig i virkeligheden, fordi det siden er blevet skrevet ind i EU’s regler, at der ikke kan laves et decideret EU-statsborgerskab, som erstatter det nationale. Hvis forbeholdene skal ændres, kræver det en folkeafstemning. Der har været to: Om vi skulle droppe kronen til fordel for euroen, og om vi skulle erstatte retsforbeholdet med en såkaldt tilvalgsordning. Begge endte med et nej…..
Her er nogle af partiets mærkesager:
Fra 1996 til 2004 var hun amtsrådsmedlem på Fyn. De seneste ti år har hun arbejdet som selvstændig.
Hvert femte år er der valg til Europa-ParlamentetEuropa-Parlamentet er der, hvor der sidder folkevalgte politikere i EU. Politikernes opgave er blandt andet at videreudvikle og godkende lovforslag. Danmark har 13 af de i alt 751 EU-parlamentarikere. De bliver valgt for fem år ad gangen.. Denne gang er det fra 23.-26. maj 2019 – men i Danmark kan vi kun stemme søndag 26. maj.
Denne gang skal 751 pladser besættes i Parlamentet. Medmindre Storbritannien forlader EU inden. 13 af dem går til danske politikere. Igen – medmindre Storbritannien forlader EU inden. Så skal der vælges 14 danskere ind i Parlamentet.
I Danmark kan man stemme, hvis man er fyldt 18 år og er statsborger i et EU-land.