QUIZ

Test dig selv: Har du styr på resultatet af EU-valget?

30. maj 2019  |  Maja Hagedorn Hansen

Derfor skal du quizze med:

Valget til Europa-Parlamentet er overstået, og flere end nogensinde før stemte i Danmark. Men hvordan blev resultatet så? Test din viden her.

/7
49

Hvordan endte EU-Parlamentsvalget?

1 / 7

Hvem fik flest stemmer til EU-valget 26. maj 2019?

2 / 7

I Danmark satte 2.757.993 vælgere deres kryds til EU-valget. Det var rekord. Men hvor mange procent af de danske vælgere svarer det til?

3 / 7

Hvilket dansk parti røg for første gang helt ud af Europa-Parlamentet?

4 / 7

Hvem skød Dansk Folkepartis stifter og tidligere formand, Pia Kjærsgaard, skylden på, efter at det stod klart, at partiet mistede 3 ud af 4 pladser i Europa-Parlamentet?

5 / 7

SF'eren Karsten Hønge, der blev valgt ind sammen med partiets spidskandidat, Margrete Auken, vil hellere i Folketinget. Og man må ikke begge dele ifølge EU's regler. Hvem får Hønges plads?

6 / 7

For første gang i Europa-Parlamentets historie har de to store partifamilier i Parlamentet, den socialdemokratiske gruppe og den kristen-konservative gruppe, blevet så små, at de ikke tilsammen kan danne et flertal. Hvilke danske partier sidder i grupperne?

7 / 7

Oven på valget skal der også laves en ny EU-Kommission, som står for at foreslå nye EU-love. Den bliver ledet af en formand, og der er faktisk en dansker med i kapløbet om posten. Hvad hedder vedkommende?