FOLKETINGSVALG

mØD PARTIET: STRAM KURS

2. maj 2019  |  Julius Tromholt-Richter

FEM HURTIGE OM STRAM KURS

På stemmesedlen: Partiet har ikke lagt sig fast på et partibogstav endnu. Det har overvejet både P, fordi det kommer efter Dansk Folkeparti på stemmesedlen (O) og H, fordi de så kommer langt op på stemmesedlen. 

Blok: Blå.

Resultat ved valget i 2015: Partiet var ikke opstillet.

Motto: Ikke mere snak – nu skal der handles.

Ungdomsparti: Stram Kurs Ungdom. 

Stram Kurs' politik helt kort

Partiet blev stiftet af formanden, Rasmus Paludan, i 2017.

Den altoverskyggende mærkesag for Stram Kurs er udlændingeområdet. De er imod indvandring og islam. Danmark skal være for danskere – både etnisk, sprogligt, religiøst og kulturelt. Islam skal være forbudt, og Danmark skal udvise alle, der ikke er danske statsborgere. 

Partiet vil også ud af EU, ligesom at klimaproblemerne skal løses nationalt.

Du kan læse mere om Stram Kurs og deres politik her. 

partiets leder er ...

Rasmus Paludan.

Han stiftede Stram Kurs i 2017. Paludan er født og opvokset i Nordsjælland. Han blev uddannet jurist fra Københavns Universitet i 2007. I 2014 blev han advokat.

Lær Rasmus Paludan bedre at kende i Jyllands-Postens portrætartikel fra 2019 ”Fra cykelstiens vogter til ”Frihedens Soldat”.

Andre politikere i partiet

HVEM PEGER PARTIET PÅ SOM STATSMINISTER?

Partiet vil pege på Rasmus Paludan som statsminister. Hvis partiet skal pege på en anden, så bliver det den, som kommer tættest på at opfylde partiets krav om at forbyde islam og foretage en masse hjemsendelser af udlændinge.

HER GIK PARTIET VIRALT

Stram Kurs og Rasmus Paludan har promoveret sig selv ved at lave islamkritiske events og demonstrationer rundt omkring i Danmark.

Demonstrationerne bliver oftest lavet i områder, hvor der bor mange indvandrere.

Rasmus Paludan demonstrerer blandt andet ved at brænde muslimernes hellige bog, Koranen, af. Hele eventet bliver filmet og lagt op på YouTube.

Videoerne har opnået stor udbredelse på YouTube. Særligt da Rasmus Paludan var på Blågårds Plads på Nørrebro i København, hvilket resulterede i gadekampe med moddemonstranter og politiet.