HVAD ER SPEKTRUM? 

Spektrum er et medie til unge om samfund og politik. Du kan finde os på FacebookInstagram og YouTube

Vores mål er give unge en stemme i debatten, og derfor kan unge være med til at producere, udvikle og deltage i Spektrums indhold – fx videoer, debat på skrift og tale samt events.

Vi forklarer og fortæller om det, der har betydning for unge i samfundet og i politik. Det er historier og debat fra Danmark og resten af verden fortalt gennem nye journalistiske og engagerende formater. 

Spektrum lægger vægt på at fortælle hele historier i øjenhøjde, og så lægger vi ikke mindst stor vægt på vores troværdighed: Vi skal være til at stole på.

Vi hører under det politiske nichemedie Altinget.

REDAKTIONEN

Lucas Dandanell

Praktikant
Jeg er 27 år og praktikant på Spektrum. Når jeg ikke er her, læser jeg Kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Jeg er udpræget sprognørd - og arbejder lige nu på at excellere mine skills i at lave memes.

Maja Hagedorn Hansen

Redaktør
Jeg er 28 år gammel og journalist og redaktør på Spektrum. Egentlig kan jeg nørde det meste, men international politik og klima interesserer mig særligt. Og så kan jeg godt lide at lave historier om personer, der gør en forskel. Jeg er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har tidligere været på blandt andet Berlingske og børneavis Kids’ News samt nyhedsbureauet Ritzau.

Caroline Tranberg

Redaktør
Jeg er 27 år og journalist og redaktør på Spektrum. Jeg har en bachelor fra CBS og en kandidat i journalistik. Jeg elsker at spille tennis og nørde med teknik - fx når jeg producerer videoer. Tidligere har jeg været ansat på TjekDet, Femina og DR Ultra-serien Klassen.

Eva Paus Regnar

Digital designer
Jeg er 29 år og digital designer på Spektrum. Jeg er ansvarlig for det visuelle udtryk på sitet, sitets funktionalitet og at udvikle nye, digitale koncepter, der skal være en del af Spektrums univers. Jeg er uddannet digital designer ved IT Universitetet i København. Mit speciale var en del af forundersøgelsen til Spektrum, hvilket betyder, at jeg har været en del af Spektrum fra den absolutte begyndelse. Og jeg glæder mig til at se det vokse.

Spektrum funding

Spektrum er gratis for alle. Men det er ikke gratis at lave journalistik. Spektrum har fået donationer og projektmidler fra forskellige puljer til at udvikle og drive sin journalistik, men Spektrum har det fulde redaktionelle ansvar for alt indhold. Det er alligevel vigtigt for os at være gennemsigtige og vise, hvor pengene kommer fra:

Det politiske nichemedie Altinget har modtaget knapt tre mio. kr. fra Kulturstyrelsens Innovationspulje til at udvikle Spektrum i perioden 2018-2020.

Spektrum har fået cirka 400.000 kr. fra Europa-Parlamentets “media grants” til at producere en trykt udgivelse, en partitest samt journalistik i forbindelse med Europa-Parlamentsvalget 2019.

Spektrum har fået godt 80.000 kr. af Europanævnet til at afholde workshops og producere video om EU og institutionerne i 2018.