HVAD ER SPEKTRUM? 

Spektrum er et medie til unge om samfund og politik. Du kan finde os på FacebookInstagram og YouTube

Vores mål er give unge en stemme i debatten, og derfor kan unge være med til at producere, udvikle og deltage i Spektrums indhold – fx videoer, debat på skrift og tale samt events.

Vi forklarer og fortæller om det, der har betydning for unge i samfundet og i politik. Det er historier og debat fra Danmark og resten af verden fortalt gennem nye journalistiske og engagerende formater. 

Spektrum lægger vægt på at fortælle hele historier i øjenhøjde, og så lægger vi ikke mindst stor vægt på vores troværdighed: Vi skal være til at stole på.

Vi hører under det politiske nichemedie Altinget.

REDAKTIONEN

Caroline Tranberg

Redaktør
Jeg er 28 år og journalist og redaktør på Spektrum. Jeg har en bachelor fra CBS og en kandidat i journalistik. Jeg elsker at spille tennis, skrive om politik og nørde med teknik – fx når jeg producerer videoer. Tidligere har jeg arbejdet på faktatjekmediet TjekDet og DR Ultra-serien Klassen. Skriv direkte til mig på: caroline@altinget.dk

Caroline Korch

Praktikant
Jeg er 23 år, læser retorik på Københavns Universitet og er praktikant på Spektrum. Udover sport og kanelsnurrer har jeg en forkærlighed for effektiv formidling. Det er ret vildt, hvor meget der bliver sagt og skrevet, som er fuldstændig uklart. (Heldigvis er det ikke sådan på Spektrum). Tidligere har jeg arbejdet med præsentationsteknik, været vært på Ungdommens Folkemøde og træner på Politikens kritikerskole

Spektrum funding

Spektrum er gratis for alle. Men det er ikke gratis at lave journalistik. Spektrum har fået donationer og projektmidler fra forskellige puljer til at udvikle og drive sin journalistik, men Spektrum har det fulde redaktionelle ansvar for alt indhold. Det er alligevel vigtigt for os at være gennemsigtige og vise, hvor pengene kommer fra:

Det politiske nichemedie Altinget har modtaget knapt tre mio. kr. fra Kulturstyrelsens Innovationspulje til at udvikle Spektrum i perioden 2018-2020.

Spektrum har fået cirka 400.000 kr. fra Europa-Parlamentets “media grants” til at producere en trykt udgivelse, en partitest samt journalistik i forbindelse med Europa-Parlamentsvalget 2019.

Spektrum har fået godt 80.000 kr. af Europanævnet til at afholde workshops og producere video om EU og institutionerne i 2018.