QUIZ

Hvor meget ved du om
Lgbt-rettigheder?

18. august 2020  |  Caroline Tranberg

Derfor skal du quizze med:

Hvad ved du om LGBT-rettigheder i Danmark? Test dig selv her eller afhold quizzen for dine venner i Kahoot.

/10
412

Hvor meget ved du om LGBT-rettigheder?

1 / 10

Danmark var det første land i verden, der indførte en lov om registreret partnerskab, som gav homoseksuelle nogle af de samme rettigheder som en mand og kvinde, der er gift. Danske Axel og Eigil var derfor de allerførste til at indgå sådan et partnerskab - i hvilket år?

Question Image

2 / 10

”Don't ask, don't tell" var den amerikanske politik overfor homoseksualitet i militæret. Den forbød homoseksuelle soldater at fortælle om deres seksuelle orientering, mens de var i militæret i USA. Politikken var i kraft i 18 år, men hvilken præsident afskaffede den?

Question Image

3 / 10

Copenhagen Pride har tidligere haft andre navne. Hvilket af følgende navne har festivalen IKKE haft?

Question Image

4 / 10

I 2014 fik Danmark sit første plejehjem med en LGBT-profil. Hvad hedder det?

Question Image

5 / 10

Den amerikanske kunstner Gilbert Baker er bedst kendt for at have designet regnbueflaget. Men i hvilket år skabte han den første udgave af LGBT-flaget?

Question Image

6 / 10

Hvilken by afholdte i 2011 den største pride-parade nogensinde?

Question Image

7 / 10

Som det første land i Europa og det tredje land i verden gjorde Danmark det muligt selv at vælge sit juridiske køn – altså at få et nyt CPR-nummer. Men hvornår?

Question Image

8 / 10

LGBTIQA+ er en fællesbetegnelse for på engelsk: lesbian, gay, bisexual, trans, queer, intersex, asexual. Hvad betyder det at være aseksuel?

Question Image

9 / 10

I 2012 blev ægteskabsloven i Danmark ændret, så par af samme køn kan indgå ægteskab på lige måde med alle andre. Der er dog et lille men – hvilket?

Question Image

10 / 10

En dansk undersøgelse viser, at flere LGBT’er skjuler deres seksuelle orientering eller identitet overfor kollegaerne og chefen. Men hvor mange?

Question Image