Fem ting du kan hjælpe flygtninge med

Rundt billede-guide2-01
Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

23. august 2018  | Julius Tromholt-Richter

Julius Tromholt-Richter

Julius Tromholt-Richter

Jeg er 28 år gammel og universitetspraktikant på Spektrum. Når jeg er færdig, skal jeg skrive min kandidat i analytisk journalistik på Aarhus Universitet. Jeg kan godt lide at skrive om dansk politik.

Hvert år kommer flygtninge til Danmark og skal starte et helt nyt liv. 

Det er selvfølgelig ikke nemt, når man ikke kender nogen, ikke kender kulturen og ikke kan sproget. 

Men du kan gøre noget for at gøre det hele lidt nemmere og sjovere. Der er nemlig masser af forskellige ting, man kan hjælpe vores flygtninge med, så de kan føle sig hjemme i Danmark. 

Spektrum har samlet fem aktiviteter, du kan lave sammen med flygtninge

1) Bliv frivillig i en organisation

Der findes masser af organisationer, der arbejder for at give flygtninge en bedre start på livet i Danmark. Som frivillig er der mulighed for, at du kan lave noget, du selv synes er sjovt, få nye venner og lære om en anden kultur, samtidig med, at nogle mennesker bliver glade. Du kan også komme ud at rejse og hjælpe flygtninge i udlandet.

Herher, her og her kan du finde inspiration. 

 

2) Leg & læring med børn

Flygtningebørn, der kommer til Danmark, har oplevet en masse forfærdelige ting. Derfor kan det være rart at få lov til at være barn og lege. Det lærer man desuden hurtigere dansk af. Du kan melde dig som frivillig til at lege sammen med flygtningebørn.  

 

3) Lektiehjælp

Hjælp flygtningebørn med deres lektier og lær dem hvordan det er at gå i skole i Danmark. Som frivillig i en lektiecafe kan du for eksempel hjælpe en gang om ugen, hvor hjælpen foregår på caféer og biblioteker. 

 

4) Madklub

Frivillige og flygtninge kan lære hinanden en masse om madlavning. Og så er det altid hyggeligt at spise sammen – og prøve eksotisk mad! Der findes mange madklubber, der er drevet af frivillige over hele Danmark. Inspiration her. 

 

5) Cykeltræning

Det er ikke bestemt ikke i hele verden, alle lærer at cykle eller i det hele taget har mulighed for at prøve. Du kan derfor være med til at lære flygtninge at cykle og om færdselsreglerne i Danmark. Inspiration her.