QUIZ

Kan du holde styr på alle millionerne til coronaramte?

15. april 2020  |  Maja Hagedorn Hansen

Derfor skal du quizze med:

Lukningen af Danmark på grund af coronavirus har ramt mange hårdt. Derfor har politikerne i bedste Oprah-stil råbt: “You get a hjælpepakke, you get a hjælpepakke, you get a hjælpepakke!” Men har du har fulgt med i, hvem der har fået del i alle millionerne?

Test dig selv her eller på Kahoot!

/8
43

QUIZ! Kan du holde styr på alle millionerne til coronaramte?​

1 / 8

Statsminister Mette Frederiksen fra Socialdemokratiet lukkede Danmark ned 11. marts for at bremse coronavirussen. Men hvornår kom de første hjælpepakker med penge?

2 / 8

Elever på ungdomsuddannelser og studerende på videregående uddannelser får lov til at tage ekstra SU-lån i minimum marts og april på grund af corona-nedlukningen. Men hvad står SU egentlig for?

3 / 8

Politikerne har gjort det muligt for små og mellemstore virksomheder at vente flere måneder med at betale moms, så de har flere penge nu og her. Moms er en afgift – altså en slags skat, som man betaler til staten. Men hvor mange procent udgør moms af en vares pris?

4 / 8

Hjemløse er blandt de borgere, som er mest sårbare overfor sygdommen covid-19. Organisationer, der arbejder med hjemløse, får derfor penge til at hjælpe dem. Men hvor mange hjemløse findes der i Danmark?

5 / 8

Højskoler er sammen med blandt andre aftenskolerne hårdt ramt, fordi deres elever er sendt hjem. Hvor mange penge får de i hjælpepakke?

6 / 8

En række organisationer, der arbejder med udsatte børn, får 13,5 millioner kroner til at støtte arbejdet under coronakrisen. Pengene bliver fordelt mellem i alt 9 organisationer. Hvilken af de følgende 3 får IKKE del i millionerne?

7 / 8

Idrætsforeninger og spejderklubber får også en pose penge. Men hvor mange?

8 / 8

Kulturministeren fik meget kritik for at sige, at hun "ville opfatte det som upassende", hvis hun krævede hjælp til kulturen midt under coronakrisen. Men hvad hedder ministeren?

Ris, ros, spørgsmål eller gode idéer – alt er velkommen! Hvis du ønsker at skrive et debatindlæg til Spektrum eller bidrage med en anden form for indlæg til vores site, inklusiv video, kontakt os. Vi hjælper med at redigere indlægget eller videoproduktionen inden det publiceres online.

Læs vores privatlivspolitik inden, du accepterer den i kontaktformularen.