Mission

Spektrum vil bidrage til en bedre forståelse af politik og sammenhængene i det danske samfund. Derfor vil vi fortælle de vigtigste historier fra Danmark og resten af verden her på siden og på Facebook og YouTube. Og så vil Spektrum give vores følgere lyst til at engagere sig – og en plads, hvor de kan gøre det. Derfor åbner vi redaktionen for dem, der har lyst til at bidrage.​

VISION

Vores mål er gennem vores journalistik at klæde unge godt på til at være aktive og kildekritiske borgere i et demokratisk samfund. Samtidig er det vores ønske at få de unges øjne op for værdien af troværdig og ordentlig journalistik.​

VÆRDIER

Vi tror på, at alle har en holdning til samfundet og fortjener at blive hørt. Derfor lægger Spektrum vægt på at fortælle hele historien i øjenhøjde, at fokusere på håb frem for håbløshed og på at skabe et miljø, hvor unge har lyst til at tage ordet. Vi vil forklare de store sammenhænge og være både en inspirerende og engagerende stemme i unges liv. Og så lægger vi ikke mindst stor vægt på vores troværdighed: Vi skal være til at stole på.

citat hvdi-15

Vi vil forklare de store sammenhænge og være både en inspirerende og engagerende stemme i unges liv

MEET THE TEAM

Line Rønn Tofte

Redaktør
Jeg er 29 år og journalist og redaktør på Spektrum. Jeg skriver og laver videoer om alt, men jeg er særlig interesseret i udland, uddannelse og sundhed. Jeg er uddannet journalist og cand.public på Syddansk Universitet. Jeg har tidligere været ansat på DR Nyheder og DR Ultra Nyt, og så har jeg lavet masser af tv og SoMe blandt andet hos Kræftens Bekæmpelse og Metronome Productions.

Maja Hagedorn Hansen

Redaktør
Jeg er 26 år gammel og journalist og redaktør på Spektrum. Egentlig kan jeg nørde det meste, men international politik og klima interesserer mig særligt. Og så kan jeg godt lide at lave historier om personer, der gør en forskel. Jeg er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har tidligere været på blandt andet Berlingske og dens børneavis, Kids’ News, samt nyhedsbureauet Ritzau.

Frederikke Lund Oreskov

Digital designer
Jeg er 28 år og digital designer på Spektrum. Jeg er ansvarlig for at udvikle grafik og visuelle elementer til sitet, samt at udvikle nye, digitale koncepter med brugerne i fokus. Alt med tanke på at forbedre Spektrums univers. Jeg er uddannet digital designer ved IT Universitetet i København. Mit speciale var en del af forundersøgelsen til Spektrum, hvilket betyder, at jeg har været en del af Spektrum fra den absolutte begyndelse.

Eva Paus Regnar

Digital designer
Jeg er 28 år og digital designer på Spektrum. Jeg er ansvarlig for det visuelle udtryk på sitet, sitets funktionalitet og at udvikle nye, digitale koncepter, der skal være en del af Spektrums univers. Jeg er uddannet digital designer ved IT Universitetet i København. Mit speciale var en del af forundersøgelsen til Spektrum, hvilket betyder, at jeg har været en del af Spektrum fra den absolutte begyndelse. Og jeg glæder mig til at se det vokse.
A logo-01

Hvem er Spektrum?

Spektrum er grundlagt i 2018 og hører under det politiske nichemedie Altinget. Vores formål er at beskrive politik og samfund i både ind- og udland for unge. Vi mener grundlæggende, at alle skal have mulighed for at være en aktiv del af samfundet, har holdninger og særlige interesser, og at de fortjener at blive hørt. Også selv om de er for unge til at stemme.

Hvem er Altinget?

Altinget er et uvildigt politisk nichemedie med en af de største redaktioner på Christiansborg i ryggen. Altinget følger ved hjælp af kritisk, uvildig journalistik udviklingen i det danske demokrati og politiske system. Altinget er et privat public service medie uden ideologisk ståsted. For os er det ligegyldigt, hvem der danner regering. I vores redaktionelle dækning forudsætter vi naturligvis grundloven, magtens tredeling, parlamentarisme, ytringsfrihed uden grænser, ligestilling og adskillelse af politik og religion.