QUIZ

2019 QUIZZEN: Året der gik
i dansk politik

6. januar 2020  |  Caroline Tranberg

Derfor skal du quizze med:

SÅ blev det 2020! Men har du egentlig fulgt med i dansk politik i 2019? Test dig selv i vores quiz med spørgsmål om alt fra Rasmus Paludans domme til cigaretpriser og klimatosser. 

/11
205

2019 QUIZZEN: Året der gik i dansk politik

1 / 11

Trump ville købe Grønland, men Mette Frederiksen afviste. Hvilket ord brugte hun om Trumps ønske om at købe Grønland? - Et ord, der desuden fik Donald Trump til at aflyse sit statsbesøg til Danmark.

Question Image

2 / 11

Rasmus Paludan stillede op til folketingsvalget med partiet Stram Kurs, men kom ikke over spærregrænsen på 2 %. Hvilket af følgende er Rasmus Paludan IKKE dømt for?

Question Image

3 / 11

Årets ord 2019 blev "klimatosse". Det var Pia Kjærsgaard, der sagde det første gang - men i hvilken sammenhæng?

Question Image

4 / 11

Med Dan Jørgensen i spidsen vedtog regeringen en bindende klimalov, som skal sikre, at vi reducerer udledning af drivhusgasser med 70 % i 2030. Hvilke to partier var ikke med i aftalen?

Question Image

5 / 11

Hvor mange af de 179 mandater, der blev valgt til Folketinget i år, er kvinder?

Question Image

6 / 11

I år blev det besluttet, at familierne i det kritiserede udrejsecenter Sjælmark, som ligger i Hørsholm, skal flytte til et nyt og mere børnevenligt center inden april 2020. Hvor skal de flytte hen?

Question Image

7 / 11

Lars Løkke Rasmussen trækker sig som formand for Venstre og Jakob Elleman-Jensen kommer til. Han gik blandt andet viralt på sociale medier for et klip, hvor han siger, at han ”elsker bacon.” Men hvem sagde han det til?

Question Image

8 / 11

Magrethe Vestager blev valgt som én af flere næstformænd i Europa-kommissionen. Men hun beholdt også sin tidligere post som:

Question Image

9 / 11

Hvilken omdiskuteret afgift kom ikke på årets finanslov?

Question Image

10 / 11

Som sagsbehandler svindlede Britta Nielsen sig til mere end 121 millioner kroner. Men i hvilket ministerium var hun ansat?

Question Image

11 / 11

Cigaretter bliver dyrere. Det kommer en pakke til at koste i 2022:

Question Image

Your score is

0%