🎄JULEKALENDER🎄

Sophie løhde

14. december 2019

Derfor skal du se med:

Hvem er de bag facaden, vores allesammens folketingspolitikere på Christiansborg? Det har vi sat os for at undersøge gennem 18 spørgsmål i Spektrums Julekalender. I dag er det Sophie Løhde, som svarer på vores blå bog spørgsmål.

KLIK på overskrifterne og læs hendes svar!

  • Hun er politisk ordfører i Venstre
  • Tidligere har hun både været sundheds- og ældreminister og minister for offentlig innovation – begge under Lars Løkke Rasmussen som statsminister
  • Hendes mor, Karin Løhde, var borgmester i Birkerød Kommune for Venstre
  • Hun blev født den 11. september 1983
  • Er kæreste med administrerende direktør i Brøndby IF, Ole Palmå

Lige da jeg var blevet valgt i Folketinget som 24-årig, lavede jeg et interview med en journalist, der på et tidspunkt spørger mig, om jeg har stiftet familie. Jeg kom til at grine, for det var ikke lige, hvad jeg havde på radaren som 24-årig, og jeg kom til at svare, at:

“Mine børn ville blive tvangsfjernet, hvis jeg havde nogle. Det er der ikke tid tid”.

Det var selvfølgelig sagt i sjov, men det lød bestemt ikke sjovt da det efterfølgende stod på skrift i avisen.

Set i bakspejlet var det nok friheden. Derfor vil jeg også klart anbefale unge mennesker, at de ikke lader sig kue af præstationsangst og omverdenens forventninger, men husker at nyde studietidens privilegier.

Musik. Mig og blokfløjten blev bare aldrig rigtig gode venner.  

Latin. Jeg kan godt lide at nørde med forskellige ting, og hvad er mere nørdet end latin.

På det store plan var jeg sidste år en del af en regering, der var med til at vedtage den grønneste energiaftale i danmarkshistorien. I det daglige er jeg meget bevidst om at blive bedre til at genbruge – eksempelvis tøj. Og så er jeg blevet langt mere bevidst om at undgå madspild.

Helt klart grisehandlerens kone, Katrine Larsen, fra tv-serien Matador. Jeg elsker den tv-serie. Katrine er billedet på et helt igennem godt og ordentligt menneske, og så gør det selvfølgelig heller ikke noget dårligt, at hun er Venstrekvinde 🙂

Jeg har rigtig mange gode kolleger i Folketinget – fra begge sider af salen. Men en af dem jeg har stor respekt for, er Sofie Carsten Nielsen fra De Radikale. Hun er saglig, faglig og vedholdende. Jeg synes, hun er rigtig dygtig, men også meget behagelig at være sammen med.

Jeg har ikke noget yndlings-meme med mig selv, som jeg har kunne finde. Men til gengæld har jeg haft æren af at være blevet portrætteret flere gange af Roald Als. Se fx dette:

All I want for Christmas is you. Ja, jeg er tidligt ude (modtog svaret den 25. november 😋), men jeg kan ikke lade være.

Min bedre halvdel Ole, som jeg ikke ser ofte nok pga. en travl hverdag.

Når folk, jeg omgiver mig med og stoler på, ikke holder det de lover, eller på anden måde skuffer mig.

Som tidligere Sundheds- og Ældreminister er jeg stolt af at have stået fadder til både Kræftplan IV og Den Nationale Demenshandlingsplan. De har begge været med til at gøre en konkret forskel for andre mennesker.

Hver ting til sin tid vil jeg sige. Men jeg er klart B-menneske, hvilket til tider er noget uforeneligt med et job, hvor jeg ofte skal meget tidligt op.

Apropos forrige spørgsmål vil jeg gerne blive endnu bedre til at gå tidligt i seng. Desværre er der tit lige et ekstra notat, der skal kigges igennem eller en ekstra mail, der skal svares på! Og så vil jeg gerne blive bedre til at passe mine løbeture, der for ofte ryger, når der er travlt.

Jakob Ellemann blev statsminister og vi fik en borgerlig-liberal regering igen!

Risalamande! Især når jeg vinder mandlen.  

At alle får en god jul med deres kære og får mulighed for at nyde juleferien i ro sammen med familie og venner. Og så selvfølgelig, at jeg vinder mandlen og julemanden kommer forbi 🙂