🎄JULEKALENDER🎄

ALEX VANOPSLAGH OM IDIOTISKE FACEBOOKPOSTS OG SIN FIKTIONSHELT TYRION LANNISTER

3. december 2019

Derfor skal du se med:

Hvem er de bag facaden, vores allesammens folketingspolitikere på Christiansborg? Det har vi sat os for at undersøge gennem 18 spørgsmål i Spektrums Julekalender. I dag svarer Alex Vanopslagh på spørgsmål: 

  • Formand for Liberal Alliance fra 2019 og tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom 
  • Opvokset i Struer
  • Uddannet cand.scient.pol og har arbejdet som Public Affairs-konsulent
  • For LA er han ordfører for beskæftigelse, erhverv, fred, nordisk samarbejde og politisk ordfører 
  • Udtalte til sidste valg, at hans mærkesager var personlig frihed, skattepolitik og beskæftigelse; at det kan betale sig at arbejde
  • Vinder af DM i debat på Folkemødet i 2016
  • Bor i Vanløse og har en søn

At jeg brugte mere tid på at leve i nutiden end bekymre mig om fremtiden. Jeg gav den gas med ungdomspolitik, og brugte mere tid på mine venner end mine afleveringer. Det var særligt livet uden for studiet, som formede mig.

Biologi. Der fik jeg 02. Hellere makroøkonomi end mikrobiologi.

Samfundsfag. Der kan man jo snakke sig frem til meget.

Jeg kæmper for en klog klimapolitik.

Men på det personlige plan går jeg langt mere op i miljøet. Det er noget svineri, når folk smider deres skrald på gaden og i parker. Man skal passe godt på miljøet – det forsøger jeg også at lære min treårige søn, Milton, hvorfor vi altid samler skrald op, når vi er ude og gå.

Lord Tyrion Lannister fra HBO-serien Game of Thrones. Det er måske, fordi jeg har en svaghed for underdogs.

Jacob Mark. Fordi han er ordentlig, hæderlig og oprigtig interesseret i at forstå modpartens synspunkter. Jacob skyder ikke andre noget i skoene. Han brænder for sine synspunkter og søger brede løsninger. Respekt for det.

Bringing It All Together med As We Fight. Indrømmet: Det er noget rigtigt smadder.

Grådighed. Socialisternes grådighed efter andres penge.

Jeg har ikke sagt så mange dumme ting i interviews (endnu), men jeg har over tid skrevet en masse idiotiske facebookopdateringer. Nogle af dem har været så latterlige, at jeg simpelthen har måttet slette dem senere hen. Trust me.

Jeg tror, at min presserådgiver vil råde mig til at komme med en eller anden opdigtet, følelsesladet historie om, hvordan jeg mødte ”Jens” i køen i Netto, som krammede mig og græd over, hvor glad han var for, at jeg kæmpede en brav, politisk kamp for mere personlig frihed …

Men det ærlige svar er, at min største oplevelse og succes som politiker var, da jeg selv blev valgt til Folketinget. Det var og er en stor ære.

Tidligt i seng. Man bliver træt af at debattere med socialister.

Være mere nærværende. Jeg kan hurtigt blive opslugt af alt muligt andet end det samvær, som ægte betyder noget. Kimen til det gode liv er at vende opmærksomheden væk fra sig selv og ud mod andre.

Folk på rulletrapperne konsekvent ville stå til højre og gå i venstre side. Det er seriøst irriterende.

At du melder dig ind i Liberal Alliance. Giv dig og mig den julegave.