🎄JULEKALENDER🎄

Mette abildgaard om at bage kage til sin matematiklærer og prøve ikke at høre alt for meget "Baby shark"

4. december 2019

Derfor skal du se med:

Hvem er de bag facaden, vores allesammens folketingspolitikere på Christiansborg? Det har vi sat os for at undersøge gennem 18 spørgsmål i Spektrums Julekalender. I dag svarer Mette Abildgaard på spørgsmål. 

  • Medlem af Det Konservative Folkeparti
  • Gruppeformand og politisk ordfører i partiet
  • Fra Føvling nær Horsens 
  • Uddannet cand.soc på Roskilde Universitet
  • Blev medlem af partiet som 14-årig
  • Gift og har en datter
  • Havde sin datter(baby) med i Folketingssalen i 2019 og blev bedt om at forlade salen af daværende formand Pia Kjærsgaard (Dansk Folkeparti), hvilket skabte stor debat. Sagen omtales #babygate 
  • Kalder sig selv en klassisk 12-talspige

Når vi fik aflyst en mellemtime og fandt en med kørekort, der ville med på McDonalds i Vejle. Der var 26 kilometer, men det stoppede ikke en, når man er vokset op på landet, og bare har lyst til en McFlurry. 

Matematik. Jeg fedtede virkelig for min matematiklærer for overhovedet at bestå matematik på B-niveau. Eksempelvis havde jeg til hans 60 års fødselsdagsreception både bagt kage og jeg holdte også tale på vegne af eleverne 😊

Jeg gik på den sidste årgang, der havde 13-skalaen, og det skulle udnyttes til blandt andet min mundtlige samfundsfagseksamen. Jeg var også dengang politisk aktiv, så følte et vist pres. 

Indstiller min vaskemaskine og opvaskemaskine til at køre om natten, hvor der er masser af grøn strøm, tager bussen på arbejde frem for bilen, Co2-kompenserer ofte flyrejser, affaldssorterer og kører på genbrugspladsen (fordi min kommune ikke gør det, der er kun én skraldespand (!)), spiser mindre kød end ellers og køber flere ting brugt. 

Saga Norén fra DR’s serie Broen. Hun er så sammensat og kompleks en karakter, og jeg knuselsker hende virkelig!

Jeg har meget stor respekt for Jacob Mark fra SF, både som politiker og menneske! Han kan sætte en dagsorden, søger kompromiset og har ikke altid bare et politisk automatsvar-klar. Han mobber mig dog tit med, at min søster er blevet medlem hos SF.

Da jeg blev gravid, sendte han en buket blomster til mig og gratulerede. Jeg svarede i en SMS til ham, at det var sødt af ham sådan at fejre et nyt konservativt partimedlem, hvortil han iskoldt svarede: ”Først tog vi din søster, nu tager vi din datter!” 

Popsi og Krelle med ”Hjulene på bussen” og ”Giraffen gumle”. Sådan er det at være mor til en 1-årig. Dog varierer vi også nogle gange med hittet ”Fem små aber”, men prøver at undgå alt for meget ”Baby shark”, som godt kan drive en lidt til vanvid 😊

Kronprins Frederik. Man er vel royalist, og han virker altså til at være en fin fyr! 

Tæt konkurrence mellem folk der smider affald i naturen og forældre, der taler grimt til deres børn….

Jeg var engang med i Langt Fra Borgen på DR1, hvor temaet var prostitution. Vi besøgte et bordel, der havde nogle rigtig søde og ret humoristiske kvinder ansat. Her blev jeg både sat til at besvare telefonopkald fra nødlidende mænd og afspritte en briks af en art.

Jeg måtte ringe til redaktionen bagefter og bede dem klippe et par scener ud, hvor jeg simpelthen havde været for lummer/upassende. De forbarmede sig heldigvis. 

Jeg er rigtig stolt over, at jeg har været med til både at rykke mit parti og en regering i en grønnere retning! Fik blandt andet afsat flere hundrede millioner kroner til den danske natur, som på mange måder er presset og har det skidt. Det er jeg stolt af! 

Tidlig i seng… Sådan har jeg altid været, det er ikke engang kommet med alderen.  

Blive så ligeglad med min telefon, at jeg efterlader den rundt omkring, og ikke altid har den tæt på! 

Vi brugte kræfterne på at hjælpe dem, der har det svært, fremfor at bekrige dem, der har klaret det godt og har haft succes. Det gælder eksempelvis i forhold til vores skattesystem. 

⁉️🔜🌨🍷🍽🐷🦆🎄🎁👨‍👩‍👧❤️

Jeg elsker flæskesteg året rundt! Den bedste laver min far! Og så skal man gerne gå og snacke lidt af sovsen med franske kartofler.

At de der har mistet, er syge eller føler sig ensomme i julen, må finde trøst og tro. Dernæst en ny morgenkåbe.