🎄JULEKALENDER🎄

Tommy Ahlers' største succes som politiker var, da han afskaffede karakterbonussen

8. december 2019

Derfor skal du se med:

Hvem er de bag facaden, vores allesammens folketingspolitikere på Christiansborg? Det har vi sat os for at undersøge gennem 18 spørgsmål i Spektrums Julekalender. I dag svarer Tommy Ahlers på spørgsmål:  

  • Medlem af Venstre og tidligere uddannelses- og forskningsminister
  • Blev udnævnt til minister af Lars Løkke Rasmussen i 2018, men han var ikke valgt ind i Folketinget
  • Blev valgt ind i Folketinget til valget i juni 2019
  • Uddannet jurist
  • Startede virksomheden ZYB med to andre og solgte det for 50 millioner dollars
  • Meddommer i DR-programmet om iværksætteri “Løvens Hule”
  • Født 18. november 1975 i Agerskov

Tysk. Jeg kan simpelthen ikke finde ud af at tale tysk, selvom jeg kommer fra Sønderjylland.

Erhvervsret. Til eksamen fik jeg 13 ved at citere loven fra Hakkebakkeskoven. Loven er meget simpel; det er forbudt at spise hinanden, det er den ene paragraf. Den anden paragraf er, at hvis du er for doven til at samle din egen mad, må du ikke spise de andres mad. Tænk hvis verden var så simpel, at vi kunne nøjes med sådan en lov.

Jeg lugter til maden, og hvis den lugter godt, så spiser jeg den og kigger ikke på datoen. Hvis mælken lugter surt, så kommer her et lille tip; varm den op til en gang varm kakao, så er der ikke nogen der kan smage det. Og man dør ikke af noget, der lugter surt.

Folk der ikke kan ændre holdning.

Retskrav og afskaffelse af karakterbonus.

Min datter ønskede sig en fjernstyret bil til sin 9-års fødselsdag i år. Det er simpelthen det sejeste legetøj. Den kan køre 50 km/t og den kører på el, så den er også lidt klimavenlig. Den gad jeg godt at have.

Og så ville jeg ønske, at alle begyndte at tro på, at det kan lade sig gøre at løse klimaproblemerne. Vi kunne fx lave en liste med 100 ting, vi skal gøre for klimaet, og så bare tage dem én for én.