🎄JULEKALENDER🎄

LEA WERMELIN er Bornholmer og elsker julesild, hun er vild med bruce willis, og så bliver hun vred, når nogle lande ikke tager klimaforandringerne seriøst

21. december 2019

Derfor skal du se med:

Hvem er de bag facaden, vores allesammens folketingspolitikere på Christiansborg? Det har vi sat os for at undersøge gennem 21 spørgsmål i Spektrums Julekalender. I dag svarer Lea Wermelin på spørgsmål. 

  • I Folketinget for Socialdemokratiet
  • Miljøminister 
  • Født 10. maj 1985 i Rønne på Bornholm
  • Uddannet i statskundskab (cand.scient.pol)
  • Har lige udgivet gratis kogebog med opskrifter med invasive arter som stillehavsøsters, hyben, rynket rose eller canadagås

Både fordybelsen og de legendariske VZ fester om fredagen på Bornholms Gymnasium. Jeg fik også nogen af mine bedste venner i gymnasietiden, som jeg stadig ses med i dag.

Måske var det tysk. Det har jeg lykkeligt fortrængt:-)

Jeg sad i min farmors køkken og hørte om hendes liv under 2. verdenskrig, og hvordan det var at flytte fra Sverige til Bornholm som 13-årig for at tjene i huset. Og så meldte jeg mig ind i DSU som 17-årig – iøvrigt efter en kampagne på mit gymnasium. 

Generelt prøver jeg at leve grønnere. Konkret har vi fx skåret ned på, hvor meget kød vi spiser i min familie. Men hvis det virkelig skal batte noget, så skal vi alle sammen gøre noget i fællesskab, strukturelt i vores samfund. Det har jeg heldigvis mulighed for at arbejde for hver eneste dag som miljøminister.

Bruce Willis i Die Hard. Der er ikke det, han ikke kan redde. 

Marie Keys nye, Tænker på os to. 

Måske Alexandria Ocasio-Cortez. Den yngste af demokraterne i kongressen i USA. Jeg har mødt hende en enkelt gang, og det er meget interessant at høre om den grønne bølge blandt amerikanske unge, når præsidenten trækker den forkerte vej.

De lande der lige nu har blokeret for et mere ambitiøst klimatopmøde. Og sexistiske og over-stregen kommentarer på de sociale medier.

Som ny minister får man sikkert sagt en masse sludder, men så er man også hurtigt videre igen. 

Personlig opbakning fra 20 procent af bornholmerne på valgnatten sidste gang – og at få vores første finanslov igennem som en del af regeringen.

den sociale ulighed var mindre, og alle børn selv kunne bestemme deres egen fremtid.

Sild i alle former til julefrokosten

At julemanden kommer forbi og gør mine børn ekstra glade. 

At vende tilbagegangen i Danmarks natur💚

De er fremragende, og det er så vigtigt med en ny grøn retning for Danmark. Måske er det den mest grønne finanslov nogensinde.