QUIZ

Kanye, Ginsburg og Melania: Hvad betyder de for præsidentvalget?

26. okt 2020  |  Caroline Stenderup Korch 

Derfor skal du quizze med: Donald Trump og Joe Biden er hovedpersonerne i det amerikanske præsidentvalg. Men rundt om dem er der mange vigtige spillere. Test din viden om Kanye West, Melania Trump og andre store amerikanske personligheders indflydelse på valgkampen.

/10

QUIZ MED om Kayne West, Ruth Bader Ginsburg og Melania Trumps betydning for præsidentvalget

Let's go!

1 / 10

RUTH BADER GINSBURG

Hun var indtil sin død den 18. september i år højesteretsdommer i USA. Hun efterlader derfor en ledig plads i den amerikanske højesteret, hvor der er 9 pladser

Hvad har Ruth Bader Ginsburg især kæmpet for gennem sin karriere 

2 / 10

AMY CONEY BARRET 

Hun er mor til syv, konservativ og kristen. 48-årige Amy Coney Barret er under præsidentvalget blevet nomineret af præsident Trump til at blive ny højesteretsdommer.

Hvorfor gør Barrets alder hende særligt magtfuld som højesteretsdommer?

3 / 10

NANCY PELOSI

Hun er demokrat og forperson for Repræsentanternes Hus. Nancy Pelosi har rettet skarp kritik mod Trump, blandt andet fordi han i flere år ikke betalte skat.

Hvad er Pelosi bekymret for?

4 / 10

KAYNE WEST 

Han har flere gange blandet sig i politik. Først støttede han Trump. Nu støtter han sig selv som tredje præsidentkandidat. I hvor mange stater kan vælgerne sætte deres kryds ved Kayne West?  

5 / 10

MELANIA TRUMP 

Hun har i løbet af sine fire år været en meget anonym førstedame. Men som en del af Trumps kampagne holdt Melania sin hidtil længste tale for offentligheden. I hvor lang tid talte hun? 

6 / 10

JILL BIDEN

Hun var USA's andendame, da hendes mand Joe Biden var vicepræsident under Barack Obama. Nu kan hun blive USA’s næste førstedame. 

Jille Biden har sagt, at der er en ting, hun vil holde fast i, selvom hun skulle gå hen og blive førsedame. Hvad er det?

7 / 10

QANON

Det er godt nok ikke en person, men derimod en bevægelse, som bygger på en konspirationsteori om, at politikere, Hollywood-stjerner og forretningsfolk kontrollerer USA udenom demokratiet. Ifølge QAnon er de her indflydelsesrige personer satanister og pædofile, og Trump er redningen.  

Hvorfor har Faceboofjernet QAnon-grupper fra Facebook?  

8 / 10

KAMALA HARRIS  

Først var hun Joe Bidens konkurrent, da demokraterne skulle vælge deres præsidentkandidat. Nu er er hun hans vicepræsidentkandidat. 

Hvilke vælgere regner eksperter med, Kamala Harris kan tiltrække og dermed øge Bidens chance for at vinde præsidentposten? 

9 / 10

MIKE PENCE

Han er USA’s vicepræsident og den 7. oktober stod han for første gang i en debat mod Joe Bidens vicepræsidentkandidat Kamala Harris. Men under debatten skete der noget med Mike Pence’ hår.

Hvad skete der?  

10 / 10

DON TRUMP JUNIOR

Don Trump Junior er Donald Trumps ældste søn. Men er han overhovedet enig med sin far rent politisk?  

FAKTA: DET AMERIKANSKE PRÆSIDENTVALG 2020

Den 3. november stemmer amerikanerne om, hvem der skal være deres næste præsident.

Det republikanske partis kandidat er Donald Trump, som har været præsident de sidste 4 år.

Det demokratiske partis kandidat er Joe Biden, som var vicepræsident, da Barack Obama var præsident fra år 2009 til 2017.

Vinderen af valget bliver den 46. præsident i USA. Den første var George Washington, som blev præsident i 1789.