🎄JULEKALENDER🎄

PIA KJÆRSGAARD

1. december 2019

Derfor skal du se med:

Hvem er de bag facaden, vores allesammens folketingspolitikere på Christiansborg? Det har vi sat os for at undersøge gennem 18 spørgsmål i Spektrums Julekalender. I dag svarer Pia Kjærsgaard på spørgsmål: 

  • Medlem af Dansk Folkeparti og sidder i Folketinget
  • Stifter af Dansk Folkeparti i 1995
  • Født 23. februar 1947
  • Uddannet kontorelev og hjemmehjælper
  • Ridder af 1. grad af Dannebrogordenen
  • Kendt for sin holdning mod multikulturisme og indvandrere
  • Mor til 2 børn og bor i Gentofte

Jeg gik ikke i gymnasiet, men i folkestolen var dårligste karakter altid på det matematiske. Eksempelvis har regning og fysik aldrig været min stærke side.

Den bedste karakter i folkeskolen var i dansk. Og sprog var jeg også god til. Begge dele har været godt for mig som politiker.

Først og fremmest er det vigtigt, at politikerne på alle planer får bragt klima på dagsordenen i de lande, som ikke lever op til et ordentligt miljø og gør, hvad de kan for at leve op til klimakrav. Fx er Kina, Indien og mange lande i Østeuropa storsyndere.

På det private plan gør jeg meget i min husholdning for at passe på miljøet. Affaldssortering, køber økologisk og går ind for dyrevelfærd samt mange andre ting.

Jakob Mark fra SF. I min tid som Folketingets formand havde jeg jævnligt samtaler med gruppeformændene. Jakob var altid konstruktiv og positiv i forhold til samarbejdet mellem de forskellige partier.

Der findes ikke så mange. Måske er jeg lidt kedelig 🙂

Queen. We are the champions.

Dalai Lama. Hvis han altså drikker øl ………..

Jeg bliver vred over illoyalitet. Når folk, man tror er venner, pludselig vender sig mod én.

Jeg tror ikke, jeg har sagt noget pinligt. Men det er der nok nogle politiske modstandere, der mener.

Den største succes var, da Danmark vandt kronen og sagde nej til euroen i år 2000. Dansk Folkeparti kæmpede mod magteliten og vandt kronen. Det har vi været lykkelige for siden.

Jeg har holdt fest om natten, da jeg var ung. Faktisk er jeg indimellem gået direkte fra fest til arbejde. Det gør jeg ikke mere. Nu går jeg temmelig tidligt i seng.

Jeg vil gerne blive bedre til at holde lidt mere fri. Jeg arbejder for meget……. Men kan godt lide det.

Jeg er glad for Danmark, men mener Danmark vil blive bedre med mere tryghed. Fx skal unge mennesker kunne gå i byen og feste om aftenen uden at blive udsat for overfald.

At få små gaver fra mine børnebørn. De tre store studerer og har ikke så stor økonomi, og den mindste er bare fem år, så det bliver nok noget hjemmelavet ….. 🙂