QUIZ

Hvordan stemte vi til folketingsvalget?

11. juni 2019  |  Maja Hagedorn Hansen

Derfor skal du quizze med:

Du ved nok godt, at det er Socialdemokratiet og resten af rød blok, der vandt folketingsvalget. Men hvad ved du ellers om valgresultatet?

/9

Har du styr på valgresultatet?

1 / 9

Rasmus Paludan, der har stiftet Stram Kurs, som blandt andet gik til valg på at deportere indvandrere og muslimer fra Danmark, fik ikke nok stemmer til at komme i Folketinget. Men hvor mange satte kryds ud for ham?

2 / 9

Mette Frederiksen fra Socialdemokratiet blev med 43.489 krydser ud for sit eget navn folketingsvalgets største stemmesluger. Hvem fik næstflest?

3 / 9

Hvor mange kvinder er der blandt de 179 medlemmer af Folketinget?

4 / 9

I flere ghettoområder som Vollsmose, Tingbjerg og Gellerup, hvor der bor mange indvandrere og efterkommere, var flere nede for at stemme i onsdags i forhold til 2015. Hvor mange procentpoint steg stemmeprocenten med i Gellerup?

5 / 9

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, blev den helt store stemmesluger i 2015 med 57.371 personlige stemmer. Det er ikke gået helt så godt denne gang: Han har fået 23.142. Hvilken plads indtager han nu på listen over politikere med flest stemmer?

6 / 9

Hvem er det yngste medlem af Folketinget (når man ikke medregner de fire nordatlantiske mandater)?

7 / 9

Gennemsnitsalderen blandt de nyvalgte folketingspolitikere er 46 år. Men hvilket parti har den yngste folketingsgruppe?

8 / 9

Hvem er det ældste medlem Folketinget?

9 / 9

28-årige Kristian Hegaard blev ved onsdagens valg det første direkte valgte medlem af Folketinget, der sidder i kørestol. Hvilket parti tilhører han?