VIDEO

Trumpfan: Folk kalder mig racist

Derfor skal du se med:

Donald Trump skulle have besøgt Danmark i starten af september. Men så aflyste han. Til stor skuffelse for Jonas Ejby, der er Trump-supporter, på trods af at måtte leve med at blive kaldt både racist og uvidende. Ifølge Jonas er der flere gode ting ved Trump; blandt andet at han siger, hvad han mener, hvilket danske politikere kunne lære noget af.

DET MENER TRUMP OM ...

Donald Trump mener ikke, at klimaforandringer er entydigt menneskeskabte, og han har siden han blev præsident fjernet en serie miljølove og har trukket USA ud af Parisaftalen fra 2015, som har til mål at begrænsning de menneskeskabte klimaforandringer.

Trump udtaler, at den amerikanske rigdom er baseret på (fossil) energi, og han ville ikke sætte det på spil for ”drømme og vindmøller”.

Kilde: Reuters

Efter en række skyderier over sommeren, har Trump været under kraftigt pres for at indføre begrænsninger på salg af våben. Senest har han, sammen med ledere i det republikanske parti, vist interessere for at åbne for udvidede baggrundstjek af folk, der vil købe våben. Han har dog endnu ikke givet klar besked om, hvad han planlægger.

Ligesom de fleste republikanske politikere går Trump dog ind for retten til at forsvare sig selv med skydevåben.

Kilde: CNN

Donald Trump ønsker ikke at flygtninge fra ”lortelande” (“shithole countries”) såsom Nigeria, hvor folk bor i ”hytter”, og Haiti, hvor de ”alle sammen har AIDS” skal komme til USA, men han ønsker i stedet at byde folk fra succesfulde lande såsom Norge velkommen

Kilde: The Atlantic 

Senest har Trump gjort det klart, at han ønsker at stoppe helt eller delvist for modtagelsen af flygtninge, men har endnu ikke afsløret, hvad han præcist har i tankerne. 

Mest iøjenfaldende er nok Trumps ønske om at bygge en mur langs grænsen til Mexico, et løfte som var en stor del af hans præsidentkampagne. Muren skal beskytte USA mod, at illegale indvandrere skal krydse grænsen. 

Donald Trump er republikaner og ligesom de fleste republikanere, ønsker han en mindre stat og lave skatter. Trump har den 22. december 2017 gennemført en større ændring af den amerikanske skattelovgivning, og blandt andet indført en flad virksomhedsskat på 21 procent. Målet var ifølge Trump blandt andet at skabe jobs og give skattebesparelser til middelklassen. 

Kilde: Investopedia, 2019

Et studie viser at kun 6 % af besparelserne er gået til almindelige mennesker. 

Kilde: Center for Public Integrity, 2019