QUIZ

Test dig selv! Hvad ved du om resultateT af det amerikanske præsidentvalg?

12. november 2020  |  Aksel Heunicke

Derfor skal du quizze med:

Joe Biden er udråbt som vinder af det amerikanske præsidentvalg! Men Donald Trump har efter en uge stadigvæk ikke erkendt sit nederlag. Hvad ved du egentlig om de foreløbige resultater af det omdiskuterede præsidentvalg? Tag quizzen og find ud af det.

/9
262

QUIZ MED! Om resultaterne af valget i USA

Let's go!

1 / 9

Joe Biden kunne kalde sig USA’s kommende præsident, da hvilken stat blev afgjort?

2 / 9

Selvom det står klart, at Joe Biden er vinder af valget, var Donald Trump på valgnatten hurtig til tage sejren på sig. Hvad gjorde Trump klokken cirka 6.30 dansk tid?

3 / 9

Den nyvalgte vicepræsident, Kamala Harris, bliver af mange beskrevet som en historisk vicepræsident. Hvorfor?

4 / 9

Joe Biden og Donald Trump var ikke de eneste personer, amerikanerne kunne sætte deres kryds ved. En anden, der gjorde et forsøg for at blive valgt som præsident, er nemlig Kanye West. Men hvor mange stemmer fik han på landsplan?

5 / 9

Udover præsidentvalget blev der i denne omgang også valgt en del nye medlemmer til den amerikanske kongres. I Californien har en af de to senatorer gjort karriere i et særligt job. Hvilket?

6 / 9

Traditionen tro holdt Joe Biden sin valgfest i sin hjemstat. Hvor er det?

7 / 9

Hvad hedder Joe Bidens kone, som den 20. januar overtager rollen som First Lady fra Melania Trump?

8 / 9

I 48 af de 50 amerikanske stater bruger man, når der er præsidentvalg, systemet ”The winner takes it all.” Det betyder, at får man flertallet af stemmer i en stat, får den kandidat alle valgmænd derfra. De eneste stater, der ikke bruger det system, er Nebraska og Maine. Hvordan så fordelingen af Maines fire valgmænd ud?

9 / 9

Joe Biden lykkedes denne gang med at vinde valget! Han har før forsøgt at blive demokraternes præsidentkandidat, blandt andet i 2008. Hvem tabte han kandidatvalget til der?

Your score is

FAKTA: DET AMERIKANSKE VALG 2020

Joe Biden bliver den 46’ende præsident i USA.

Den 3. november stemte amerikanerne om, hvorvidt Donald Trump eller Joe Biden skulle vinde valget. 

Donald Trump har stadigvæk ikke anerkendt Joe Bidens valgsejr. Han mener, at der er snydt med brevstemmerne og at han selv er den rette vinder af valget.

Kilde: Altinget