Foto: Screenshot fra fjernundervisning med 3.B på Ryslinge Efterskole

CORONA

Man får kun ét efterskoleår.
nu har corona afbrudt det

3. april 2020  |  Caroline Tranberg

Derfor skal du lytte med:

“Det virkede som en film,” da eleverne på Ryslinge Efterskole fik beskeden om, at statsminister Mette Frederiksen lukker Danmark – og hermed også efterskolerne – ned. Hør seks korte podcasts, hvor eleverne taler om, hvordan det er at blive hevet ud af det specielle fællesskab på efterskolen, som man kun har i ét år.

“Vi skulle egentlig grine, men så fik vi den forfærdelige nyhed.”

Nogle af eleverne fra det Internationale team på Ryslinge Efterskole fik statsminister Mette Frederiksens besked om, at Danmark lukker ned på grund af corona-krisen, efter de havde været inde og se comedy. Men der var ikke så meget at grine af, de de blev sendt hjem fra efterskolen.

Flere nåede ikke engang at sige farvel til de andre elever.

Nu er hverdagen helt anderledes, end den var på efterskolen. Køkkentjanser er ikke lige så sjove, når de foregår hos ens forældre, og det bliver alligevel kedeligt at spille computer hver dag.

Men man kan jo også bruge tiden på at ringe til sine bedsteforældre, lære at spille guitar og gøre sig klar til at sætte endnu mere pris på efterskolen, når man engang kommer tilbage. 

Hør seks helt korte podcasts med elevernes tanker om at være sendt hjem fra efterskolen her 👇

FAKTA: mette frederiksen lukker efterskolerne

11. marts fortalte statsministeren, at skoler, uddannelsesinstitutioner og fritidstilbud lukker i to uger for at mindske smitten af corona.

23. marts fortalte hun, at det fortsætter til minimum efter påskeferien.

Kilde: Altinget.dk

Ryslinge Efterskole

Ryslinge Efterskole

Efterskolen ligger i byen Ryslinge på Fyn.

Her går cirka 150 elever.

Bag de seks podcasts står eleverne på det internationale team.

Følg skolen på Instagram @Ryslinge Efterskole

Lyt til elevernes podcasts her:


 

Ris, ros, spørgsmål eller gode idéer – alt er velkommen! Hvis du ønsker at skrive et debatindlæg til Spektrum eller bidrage med en anden form for indlæg til vores site, inklusiv video, kontakt os. Vi hjælper med at redigere indlægget eller videoproduktionen inden det publiceres online.

Læs vores privatlivspolitik inden, du accepterer den i kontaktformularen.